Kolay Şuruplu Tatlılar





Kolay Şuruplu Tatlı Tarifleri


Kolay Şuruplu Tatlılar Resimli

KUŞ YUVASI TARİFİ

Malzemeler

2 yufka
4 yaprak milföy hamuru
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
2 yumurta akı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su



Yapılışı

Milföy hamurunu oda sıcaklığına getirip birbirine yapıştırın ve ince bir şekilde açın. Yufkayı yayın ve üzerine de milföy hamurunu serin. Tekrar yufkayı üzerine kapatıp oklava ile üzerinden geçirin. Biraz inceltin. Cevizi ve şeker bir kapta karıştırın. Üzerine yumurta da cevizlerin içlerine akılarıyla karıştırıp bu harcı açtığınız hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarıp kesin. Ve tekrar rulo yapın. Kesin, bu şekilde hamur bitinceye kadar bu işlemi yapın. Bu uzun şeritleri dilimlere ayırın. Tepsiye dizin. Fırında 200 derecede kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. Şerbetini yapın ve fırından çıkan tatlının üzerine döküp şerbetini çektirip servis yapın.

EKMEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler
1 adet ekmek içi
1 su bardağ süt
2 yumurta
3 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı ceviz içi
2 su bardağ sıvı yağ
1 su bardağı şeker

Yapılışı
Yumurta ve sütü bir kaba koyup karıştıın. İçine hindistancevizini de ilave edin. Ve küp küp kestiğiniz ekmek içlerini bu karışımın içine atın ve iyice yedirin. Ekmeklerin suyunu sıkarak köfte şekli verin ve yağda kızartın. Önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetin içine ekmek tatlılarını atın. Şerbetini çektikten sonra bir kaba alın ve üzerine dövülmüş ceviz serpin.

RAMAZAN TATLISI TARİFİ

Malzemeler
1 kase koyu yoğurt
3 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane kabartma tozu
125 gr tereyağı
Aldığı kadar un
5 bardak su
5 bardak şeker

Yapılışı

Şeker ve su ile şerbet yapalım. Diğer malzeme ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. Ceviz büyüklüğünde koparıp rulo yapalım ve 8 şekli verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. İkisi de ılık olacak şerbet dökülürken

ETİMEK TATLISI TARİFİ


Malzemeler

1 paket etimek

1 paket(200gr) krem şanti

1 paket vanilyalı puding

4,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı şeker

Süslemek için:

dövülmüş fındık

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım, bunun için.1su bardağı suyu tencereye alalım yarım su bardağı şekeri ilave edip kaynatalım.
Bu arada pudingi hazırlayalım, tencereye 3,5 bardak sütü dökelim üzerine pudingi ilave edip kıvama gelene kadar pişirelim.
Etimekleri bir tepsiye dizelim. Üzerine, hazırladığımız şerbeti dökelim. (şerbet soğuk olacak). hazırladığımız pudingi dökelim(sıcak olacak) ve yayalım bütün etimeklerin üzerini kaplayacak bir şekilde. Soğumaya bırakalım.
Bu arada 1 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayalım bunun için, çukur bir kapa sütü alalım. 1 Paket krem şantiyi ilave edip cırpalım kıvama gelene kadar.
Soğuyan etimek tatlısının üzerine krem şantiyi alalım ve yayalım. Dövülmüş fındık serpelim. Etimek tatlısını buzdolabında 1 saat bekletelim. 1 Saat sonra tatlı servise hazır olacaktır. Afiyet olsun


facebookta paylaş


Rasgele yazılar


Yazar : admin

Kolay Şuruplu Tatlılar Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

oyun