oldukca lezzetlı zeytinyaglı taze fasulye resımli tarif





Zeytinyaglı taze fasulye resımli tarif
taze fasulye zeytınyaglı nasıl pişirilir resımli?
zeytınyaglı fasulye tarifi

1 kg fasulye için 2 baş iri soğanı doğrayın. Tencerenizin dibine önce 5 yemek kaşığı zeytinyağını koyun .zeytın yagı bıraz bol olursa daha lezzetlı oluyor. Sonra doğranmış soğanları atınız bıraz pembeleşene dek kavurunuz sonra renk bıraz kırmızımsı olsun dersenız ben soluk renk sevmem kaşıgın ucu ıle bırazcık salça ılave edelım.en üste fasulyeyi yayın, iki tatlı kaşığı tuz ve 2 adet kesme şeker koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika, arasıra karıştırarak pişirip , fasulyelerin renginin koyulaşmasını bekleyin. Soğanlar görünmez olup, fasulyeler tamamen koyu yeşile dönüp , yemek hacimce küçüldüğünde , rendelediğiniz 5-6 tane domatesi koyun, ve kısık ateşte kapagını kapatıp kendı suyu ıle sararmasını bekleyın 5 dakıka kadar daha kısık ateşte kavrulduktan sonra ıçıne bır çay bardagı fasulyenız cok taze degılse bır su bardagı sıcak su ılave edıp kısık ateşte pişirilmeye bırakınız
. (Asla fazla su eklemeyin, fasulye pişerken kendi suyunu bırakıyor bu nedenle gereğinden fazla koyarsanız yemeğiniz lezzetsiz olur.) ve 40 -50 dakika kadar pişirin ve ateşi kapatmadan önce fasulyelerin diriliğini kaybettiğine emin olun. Yemeği, pişirdiğiniz tencerede soğutun. Tadını alması için bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yanına taze nane yapraklarıyla süslenmiş cacık yapmayı unutmayın.

önemli uyarı
Lezzete ulaşmada ilk kural taze , kart olmayan kılçıksız fasulyeyi satın alabilmek. Tecrübeli hanımlar almadan önce fasulyeyi kırıp bakarlar, kolayca kırılıyorsa ve kılçığı yoksa alırlar.Sap kısmına da bakabilirsiniz, yemyeşilse tazeliğin göstergesidir. Boncuk , ayşekadın, çalı … Bu fasulye çeşitlerinin hepsinden de taze ve kılçıksız olmak koşuluyla güzel yemek yapılır:

Boncuk fasulye iri taneli ve kısadır , ikiye üçe bölünerek pişirilir, taneleride ayrılarak yemeğe karıştırılabilir.
Ayşekadın fasulye enlidir ve taneleri çok iri değildir, rengi sarımsıdır, pişirirken önce boydan ikiye dilimleyip sonra, dilimleri bölmek gerekir.
Çalı fasulyesi (sırık fasulye ) çekirdekli değildir,yumuşaktır, uzun boyludur. Dilimlemeden ve bölmeden pişirilebilir.
Şeker fasulye, kısa, çekirdeksiz ve inceciktir, bölmeden pişirebilirsiniz.


facebookta paylaş


Rasgele yazılar


Yazar : admin

oldukca lezzetlı zeytinyaglı taze fasulye resımli tarif Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

oyun